Survivalgids voor de Digitale Jungle

Wie met technologie in aanraking komt, heeft altijd een beveiligingsprobleem. Met de dagelijkse stroom aan berichten over de onveiligheid rond ICT rijst de vraag hoe je overleeft in de digitale jungle: persoonsgegevens moeten vertrouwelijk blijven, administraties kloppend zijn, websites en bedrijfsprocessen horen 24/7 te draaien. De problematiek komt overweldigend over.


Dat hoeft niet. Door het op orde houden van de basishygiëne zijn veel rampen te voorkomen. Leer eenvoudig risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Iedere organisatie kan stappen zetten om problemen te beheersen. In Brenno de WinterSurvivalgids voor de Digitale Jungle lees je wat je zelf kunt doen om beveiliging fors te verbeteren, risico’s in te schatten en te zoeken naar oplossingen. Neem zelf de regie, leer van de incidenten van anderen en laat je niet verlammen door de dreiging.

Jaap de Wreede boek


Dit boek biedt een praktische, pragmatische insteek op het gebied van informatieveiligheid zonder het te oversimplificeren. We bannen de cybersecurityvoodoo uit en maken het thema beheersbaar. Schud het ‘dit is te moeilijk voor me’-gevoel van je af, steek de handen uit de mouwen en zoek de veilige kant van de grens van je kunnen op.

Wie het onderwerp serieus benadert, praat niet meer over cybercrime alsof het al te laat is. Je praat over beveiliging juist omdat het nog niét te laat is. Verbeter je kansen tegen spionnen, criminelen, hackers en ja, zelfs de digibeten.

Survivalgids voor de Digitale JungleHandboek voor omgang met spionnen, boeven, hackers en digibeten

Auteur: Brenno de Winter
Sparringpartner: Hans de Raad

Productie: Barbara de Winter
Redactie: Barbara de Winter, Hans de Raad en Marleen van Koetsveld

Taalcorrectie: Anneke Bisschops en Jaap de Wreede
Ontwerp omslag: Wim de Boer
Uitgeverij: BV Brenno
Druk: Opmeer BV

Te koop via Bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijf jaar OpenTaal