Henk Westbroek: "Waarom is het altijd het verstand dat oordeelt over de waanzin en niet omgekeerd?"

In het onlangs verschenen boek Henk - Het levensverhaal van Henk Westbroek schrijft Martin Groenewold op pagina 259:


Terwijl Henk met Philibert de kleinere theaters afliep, publiceerde Novum Nieuws in juni 2006 een opmerkelijk bericht: onder de nam Gekkenwerk zou in de lente van 2007 een niew album van Het Goede Doel in de winkel liggen. "De eerste liedjes zijn weer vreselijk goed,'' zei Henk tegen het persbureau. Oor nam het bericht over en voegde toe dat Henk Temming naast onder anderen Henkjan Smits zou plaatsnemen in de jury van de RTL4-talentenjacht X Factor."

Jaap de Wreede

In 2006 was ik entertainmentverslaggever bij Novum Nieuws, en het is mijn interview dat Martin Groenewold in zijn lezenswaardige boek aanhaalt. Toen ik Henk Westbroek belde, wilde ik het aanvankelijk met hem hebben over zijn problemen met de AID, vanwege een schildpad die Henk zonder de juiste papieren in huis zou hebben gehad. Tijdens het gesprek wist de bekende Utrechter mijn aandacht echter te trekken met de volgende mooie primeur:

Het Goede Doel komt weer samen
Zanger Henk Westbroek maakt na vijftien jaar weer een plaat met Henk Temming, met wie hij van 1978 tot 1991 Het Goede Doel vormde.

Het nieuwe album heet Gekkenwerk en is waarschijnlijk in maart volgend jaar te koop. Dat vertelde de 54-jarige zanger dinsdag tegen Novum Nieuws. Westbroek is opgetogen over de vorderingen. "De eerste liedjes zijn weer vreselijk goed."

Op het boekje van de cd komt een schilderij te staan dat is gemaakt door een psychiatrische patiënt. Een van de nummers gaat over de vraag wat normaal is. "Waarom is het altijd het verstand dat oordeelt over de waanzin en niet omgekeerd?" vraagt Westbroek zich af.

Als Het Goede Doel scoorden de twee Henken in de jaren tachtig hits met nummers als 'België' en 'Vriendschap'. Vanwege persoonlijke irritaties gingen de twee uit elkaar. Toen zij twee maanden geleden een dvd-box van Het Goede Doel uitbrachten, konden zij het weer goed met elkaar vinden. "We hebben nooit ruzie over belangrijke dingen gehad. Als je vijftien jaar lang op elkaars lip zit, is zelfs het snuiten van een neus irritant," legt Westbroek uit. "Het werkt weer als vanouds."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijf jaar OpenTaal