Slimme nieuwsbrieven van Infrarot mailorder

De Duitse mailorder Infrarot zou een voorbeeld moeten zijn voor de concurrentie. Het assortiment op het gebied van EBM, industrial en neofolk is enorm, waarbij ook de zeldzamere producten een redelijk prijskaartje hebben. De pakketjes worden goed ingepakt en tijdig geleverd, en tot slot is de afhandeling van klachten altijd netjes.


Ook op het gebied van moderne marketing staat Infrarot vooraan. Zo mocht ik ooit een gepersonaliseerde reclamemail ontvangen over het nieuwe mini-album van Rome. Toevallig is dat nu precies een artiest die mij interesseert...


Onderaan de mail bleek waarom de Berlijnse mailorder had besloten mij deze nieuwsbrief te sturen:
Je ontvangt deze e-mail, omdat je tenminste één artikel van de volgende bands bij ons hebt gekocht: Rome, Triarii, Blood Axis, Death In June, Von Thronstahl, Sol Invictus, Spiritual Front, Sonne Hagal, Derniere Volonte, Triore.


Het resultaat is reclame die niet irriteert, maar nuttige informatie verschaft. Door het gebruik van deze moderne marketingtechnieken zal Infrarot zijn voorsprong op de vele amateuristische hobbyprojectjes alleen maar weten te vergroten. Aanrader!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijf jaar OpenTaal