Review: Bruno Mars - Unorthodux Jukebox

Een troostrijke boodschap voor iedereen die nog niet over de dood van Michael Jackson heen is: de King of Pop lijkt weer te zijn opgestaan! De 27-jarige Bruno Mars heeft precies hetzelfde samengeknepen krijsstemmetjes als de King of Pop. Wij houden er niet zo van, maar kennelijk kun je er een superster mee worden. 


Jaap de Wreede

Als kind imiteerde Bruno Elvis, en voor originaliteit moeten we niet bij de Hawaiiaan zijn, die ook voor zijn tweede album druk heeft gewinkeld in de muziekgeschiedenis. Een beetje reggae hier, wat softrock en Motown daar, en dat alles afgerond met een vleugje funk. Afgezien van Jackson hoor je op Unorthodox Jukebox echo’s van artiesten als The Police, Prince en Sam Cooke.

Okee, tot zover het zure gedeelte van deze kritiek, dat vooral is bedoeld voor al die recensenten die van Bruno iets groters maken dan hij is. Dat hij talent heeft, zullen we zeker niet ontkennen, maar een echte popgrootheid word je pas als je meer doet dan pastiches maken.

Toch zullen liefhebbers van de eerder genoemde invloeden Unorthodox Jukebox een heerlijk album vinden. En ook uw recensent raakte in een goed humeur door de lekkere deuntjes, die op soms opvallend zwartgallige teksten zijn gezet. Alleen die stem…

Auteur: Jaap de Wreede
Bron: Alpha-Audio, 24 december 2012

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijf jaar OpenTaal