Theo van Gogh: Het is niet anti-PvdA

Vanavond gaat Theo van Goghs De Nacht Van Aalbers in première. In deze televisiefilm zullen velen een satire op de Partij van de Arbeid zien. Maar Van Gogh ontkent dit knorrig.


"De Nacht Van Aalbers is helemaal geen satire. Ik wilde een spannend verhaal vertellen en dat heb ik gedaan. Sommige mensen zullen Melkert in de hoofdpersoon zien, maar dat hoeft helemaal niet."

Is het niet gek dat de sociaal-democratische Vara deze film produceert? "Wat een domme en ouderwetse opmerking! De omroep wilde een spannend verhaal en dat heeft ze gekregen. De Nacht Van Aalbers is helemaal niet anti-PvdA. En zelfs al was het zo: de Vara en de PvdA hebben al tientallen jaren niets meer met elkaar te maken. Hoe oud ben je eigenlijk?"

Maar Van Gogh heeft wel degelijk zelf in een interview beweerd dat er een band bestaat tussen partij en omroep. "Eh... dat ik weet ik niet hoor," aarzelt hij. En dan sneert hij: "Zullen we het interview maar stoppen? Jij snapt niks van mijn film, wat wel de reden zal zijn dat je voor de Dagkrant moet schrijven. Jij bent te dom om mee te praten."

Overigens heeft Van Gogh nog een verrassing in petto bij de vertoning vanavond.

Auteur: Jaap de Wreede
Gepubliceerd in NFF Dagkrant, 22 september 2001

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vijf jaar OpenTaal